Velkommen til Halden fengsel, vi ønsker deg et hyggelig opphold!

I dagens Norge lever de kriminelle i luksus. Flatskjerm-TV, gourmetmiddag og muligheten til å få en gratis utdanning er blant de luksuriøse tilbudene de kriminelle får. Det gjør at prisen per innsatt er skyhøy, og regningen blir sendt direkte til ærlige, norske skattebetalere slik som meg og deg. I mine øyne er det ingen tvil, Norges rettssystem trenger drastiske endringer og de endringene trengs nå!

” Kriminalitet skal få konsekvenser, da er det ikke overdreven snillisme som er løsningen.

Vi betaler altså millioner av kroner for at voldtektsmenn, drapsdømte og terrormistenkte skal få bruke sitt fengselsopphold på den nyeste utgaven av Playstation, lekker fredagstaco og en god dose Paradise Hotell. Personlig mener jeg at dette må settes en stopper for. Først og fremst er vi nødt til å fokusere på behandling og hjelp til offeret, heller enn å behandle gjerningsmannen som en besøkende president. Er det forsvarlig at et voldtektsoffer får livet sitt totalt ødelagt, mens gjerningsmannen skal få et 2-3 års «fengselsopphold» på luksushotell? Kriminalitet skal få konsekvenser, da er ikke overdreven snillisme løsningen.

Fremskrittspartiet har tatt handlekraft for nettopp dette, og soningskøene i Norge har blitt betraktelig lavere med Fremskrittspartiet i regjering. Dette var rett og slett fordi man begynte å se på andre løsninger, deriblant å leie fengselsplasser i Nederland, samt å la kriminelle utlendinger sone i sine egne hjemland. Norge har midlertidig leid 242 plasser i Norgerhavnen, som er et fengsel i Nederland, for å få ned soningskøene, mens kapasiteten bygges opp her til lands.

Domfelte kriminelle har i dag rett til å sone på enerom, mens våre eldre og pleietrengende ligger på gangen eller blir tvunget til å dele rom med personer de aldri har møtt tidligere, og ønsker at de var kriminelle slik at de kan bo på luksushotell. Jeg ønsker en hverdag der de innsatte skal sone en straff som står i stil med den kriminaliteten de har begått. Jeg ønsker en hverdag der voldtektsofre, drapsetterlatte og mishandlingsofre skal føle seg trygge og få hjelp til å gå videre. Det at Halden fengsel i 2010 vant en internasjonal interiørpris, er illevarslende nok. Bruk ressursene riktig, fokuser på offeret i stedet for gjerningsmannen.

vegard
Vegard Forsland Braathen
Formann, Harstad FpU

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.

CategoriesUncategorized