Kriminelle spor i hvit snø

Den siste tiden har det vært mye aktivitet i lokale aviser og kommentarfelter om ulovlig scooterkjøring. Det er ikke til å legge skjul på at store deler av den norske befolkningen, og spesielt her i Nord-Norge ønsker at scooterkjøring skal lovliggjøres.

Ikke flertall

Bare for noen dager siden så man en artikkel i Nordlys der åtte scooterkjørere var tatt med helikopter, og kun dager før det ble fem personer tatt for ulovlig scooterkjøring. Er det dette politiet skal bruke sine ressurser til? Lete etter ulovlig scooterkjøring med helikopter? Jeg mener nei.

Fremskrittspartiet har i lang tid kjempet for å lovliggjøre scooterkjøring. Allerede i november 2014 la regjeringen med Fremskrittspartiet i spissen frem et lovforslag som lar kommunene åpne for snøscooterløyper. Dette er helt i tråd med FrPs politikk, og har blitt forslått i Stortinget i mange år tidligere uten å få flertall.

Lovlig kjøring

Saken har lenge vært en viktig sak både for Fremskrittspartiet og for folk flest. Kommunene må likevel ta hensyn til støy og andre ulemper for friluftsliv, naturmangfold og sikkerhet. Lovlig scooterkjøring ville vært svært gledelig for mange mennesker i vårt langstrakte og nordlige land, både gamle og unge.

Saken om scooterkjøring har vært debattert i mange år, og det er tydelig hva folk flest ønsker. Jeg har selv vokst opp med scooterkjøring, og ser ingen problematikk med å lovliggjøre dette.

Opprop

7. mars ble det opprettet et opprop med navn «På tide med scooter i løype i Troms». I skrivende øyeblikk, 10.mars, har 238 signert med sitt navn på dette. Det gis et tydelig signal! Folk flest engasjerer seg på Facebook, i avisene, i kommentarfeltene og til og med underskriftskampanjer for å kunne kjøre scooter lovlig.

Det er høyst på tide at kommunene i Troms tar oppfordringen til folk flest, og sørger for å etablere et bredt løypenett!

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.

CategoriesUncategorized