Teknologikurs for eldre

Onsdag 5. februar hadde Lenvik & Omegn FpU teknologikurs for eldre i samarbeid med frivillighetssentralen.  Kvelden inneholdt enkel kursing i bruk av nettbrett, pc og telefon. Hele 12 lærevillige pensjonister tok turen inn til Finnsnes og deltok på kurset.

Politisk nestformann i Troms FpU, Ida Gårseth Hov var initiativtaker bak teknologikurset. Sammen med formann i Lenvik & Omegn FpU, Tonje Lavik og frivillighetssentralen sørget de for å skape en fin atmosfære for de fremmøtte.

– Det var utrolig morsomt å få være med og skolere gjengen med pensjonister som hadde tatt turen. Dette ga en veldig god følelse for oss som arrangører, sier Ida Gårseth Hov.

Suksess

Bilde fra datakurset
Bilde fra datakurset

Kurset var en suksess. Alle ungdommene som stilte opp har gitt utrykk for at

det var svært givende og hjelpe andre. Teknologien forandrer seg med stormskritt, og det de fleste ungdommer tar som en selvfølge, har vist seg å ikke være det for den eldre generasjonen.

– Hver dag er det mange tusen mennesker over hele landet som gjøre en vanvittig stor jobb basert på dugnad og frivillighet. Det er veldig godt å av og til få gjøre en innsats selv, legger Gårseth Hov til.

Samarbeid med frivillighetssentralen

Kurset var et godt samarbeid mellom Lenvik & Omegn FpU og frivillighetssentralen på Finnsnes. Det planlegges allerede ett nytt kurs siden responsen var svært positiv og flere som ikke hadde anledning til å delta har ytret ønske om et nytt kurs.

– Vi er engasjerte ungdommer som har lagt merke til at flere faller bort når teknologien utvikler seg raskere enn hva folk flest klarer henge med på. Derfor stiller vi mer enn gjerne opp og deler det vi kan med de som kanskje ikke er fullt så teknologisk oppdatert, sier Tonje Lavik.

Viktig med frivillighet

Datakurs_3-300x225
Her skolerer styremedlem Trym Benjaminsen lærevillige pensjonister.

 

Frivillighet er viktig, og allerede i årets statsbudsjett ser vi at H/FrP-regjeringen har økt skattefradraget for gaver til veldedighet. Tommy Myklebust ved frivillighetssentralen setter pris på entusiasmen Lenvik & Omegn FpU viser.

– Vi er meget takknemlige for initiativet. Det er veldig viktig for oss at ungdom engasjerer seg for eldre. Ungdommene i FpU viser en entusiasme som er kjempeflott, sier Myklebust.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.

CategoriesUncategorized