Uansvarlige skolekutt

Fylkestinget skal onsdag 11. desember diskutere fylkesrådets kuttforslag for skoletilbudet i Troms. Saken har provosert de fleste innbyggerne i fylket. – Fremskrittspartiet sier nei til disse uansvarlige kuttene, sier Kristin Tandy, fylkesstyremedlem i Troms FpU.

Det ble stor oppstandelse når fylkesrådet med Arbeiderpartiet og Høyre i spissen for noen uker siden la fram et forslag som innebar dramatiske kutt i skoletilbudet i Troms. Spesielt hardt rammet disse kuttene skoler i distriktene. Fremskrittspartiet varslet tidlig at dette var uakseptabelt og måtte stoppes.

– Dette er et dårlig forslag fra fylkesrådet. Forslaget et lite gjennomtenkt og bærer stort preg av en dårlig prosess, sier Kristin Tandy, fylkesstyremedlem i Troms FpU.

Må prioritere utdanning

Fremskrittspartiet har lenge vært klar på at fylkets kjerneoppgaver må prioriteres foran annen pengebruk. Det vil si at utdanning og samferdsel har vært hovedprioriteten til FrP hele veien.

– Utdanningen til ungdom må ligge høyt på prioriteringslisten. Dette er en av de aller viktigste oppgavene til fylkeskommunen. Det er likevel rom for å gjøre kutt innenfor skolesektoren uten at dette rammer linjetilbudene, sier Tandy.

Høyre uten troverdighet

Tandy reagerer også på at parti som har brukt store deler av valgkampen på å snakke om viktigheten av en god skole for ungdom i Troms nå kommer med disse kuttene.

– “Skolepartiet Høyre” har ingen troverdighet i skolepolitikken dersom disse kuttene

gjennomføres. Hensynet til elevene i hele i Troms skal og må ivaretas, det vil ikke denne raseringen gjøre, legger Tandy til.

Faksimile, Harstad Tidende 10.12.13.
Faksimile, Harstad Tidende 10.12.13.

Til Tromsø for å protestere

I tillegg til å være fylkesstyremedlem i Troms FpU er Tandy også elevrådsleder for Heggen og Rå videregående skole. Tirsdag og onsdag er hun flere andre elever i Tromsø for å protestere mot kuttforslagene.

– Forslagene er en åpenbar sentralisering som rammer urettferdig for de fleste ungdommene i Troms. Jeg er veldig glad for at Fremskrittspartiet aldri vil gå inn for denne raseringen av utdanningstilbudet vårt, sier Tandy.

 

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.

CategoriesUncategorized