Krafttak mot kreft

Kreft er den nye folkesykdommen i Norge. Stadig flere får påvist kreft, men stadig flere overlever også. Kreftforeningen gjør et svært viktig arbeid med å samle inn penger til forskning. Torsdag bidro Harstad FpU til den årlige innsamlingsaksjonen “Krafttak mot kreft”.

Fremskrittspartiets Ungdom gjennomfører i disse dager en landsomfattende frivillighetsaksjon der lokallagene skal gjennomføre noe frivillig arbeid for eksempelvis en organisasjon. Harstad FpUs styre valgte ut Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon til å være deres bidrag.

– Vi landet på at å støtte opp om Kreftforeningen og deres aksjon “Krafttak mot kreft” ville være svært nyttig bidrag. Stadig flere får kreft og man kan på mange måter si at kreft er den nye folkesykdommen i Norge, sier Kristin Tandy, formann i Harstad FpU.

Stor giverglede

Hele styret hadde satt av ettermiddagen til et par timers vandring i byen for å samle inn

penger til forskning på personlig tilpasset behandling. Styret meldte om en stor giverglede i de nabolagene som ble besøkt.

– Det er veldig bra at så mange ønsker å bidra til Kreftforeningen. Vi har i dag en regjering som ikke er villig til å prioritere penger til viktige og livsforlengende medisiner samt forskning. Fremskrittspartiet mener at dette må vi kunne ta oss råd til i verdens rikeste land, føyer en svært engasjert Tandy til.

Besøk fra fylkesstyret

Med seg på aksjonen hadde styret fått med seg formann i Troms FpU, Kristian Eilertsen. Fylkesstyret har tidligere oppfordret lokallagene sterkt til å bidra til noe samfunnsnyttig frivillig arbeid.

Fylkesformann Kristian Eilertsen Foto: Anine Jusnes Bogstrand
Fylkesformann Kristian Eilertsen
Foto: Anine Jusnes Bogstrand

– Kjempetiltak av lokallaget. Jeg blir litt ekstra stolt når jeg tenker på at dette er mitt eget lokallag. Det er klart jeg skal være med å bidra til et såpass godt formål, sier Kristian Eilertsen.

Eilertsen mener at den siste tidens oppslag i media synliggjør behovet for en ny regjering med et sterkt Fremskrittsparti.

– Vi må ta denne saken på alvor og sørge for at vi gjør viktige medisiner tilgjengelig for folk flest. Her er en av de viktigste forskjellene mellom Fremskrittspartiet og Høyre med resten av de politiske partiene. Vi mener at vi har råd til dette og vi er villig til å legge pengene på bordet, avslutter Eilertsen.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.

CategoriesUncategorized